Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Τραμ Αθήνας: Το 2015 στον Πειραιά, το 2016 στην Πατησίων, το 2017 στο Κερατσίνι



Εκτεταμένες επεκτάσεις για το Τραμ.


Σε εξέλιξη είναι πλέον τα έργα του Τραμ. Η  υπό κατασκευή επέκταση της Α΄φάσης προς Πειραιά, υπολογίζεται να παραδοθεί σε δύο χρόνια θα έχει 12 νέους σταθμούς, ενώ θα ανακατασκευαστεί και ο υφιστάμενος τερματικός σταθμός στην περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.).

Υπό μελέτη βρίσκονται οι επεκτάσεις της Β΄φάσης προς Πειραιά, όπου προβλέπεται η σύνδεση κέντρου Πειραιά με Χατζηκυριάκειο και Φρεαττύδα, η επέκταση Ελληνικού προς Αργυρούπολη, με σύνδεση για Μετεπιβίβαση στο Σταθμό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ του Μετρό.

Στις αρχές του 2014 προβλέπεται η δημοπράτηση της επέκτασης του τραμ από το σταθμό του Πειραιά προς Κερατσίνι με 6 σταθμούς. Έχει διερευνηθεί η χάραξη του έργου, το οποίο προβλέπεται υπογειοποιημένο στο μεγαλύτερο τμήμα του Δήμου Κερατσινίου (περίπου 2,6 χλμ). Επίσης το 2014 δημοπρατείται και η επέκταση του τραμ από το Σύνταγμα στην Πλ. Αιγύπτου με παράλληλη ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας.

Την οριστική μελέτη του έργου ανάπλασης της κέντρου της Αθήνας έκανε η Αττικό Μετρό ενώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως χρηματοδοτείται από το Ιδρυμα Ωνάση. Η δημοπράτηση του έργου είναι προ των πυλών καθώς υπάρχει έγκριση όλων των φορέων που εμπλέκονται στο έργο.

Το έργο προβλέπει τον ανασχεδιασμό της λεωφόρου Αμαλίας, ολόκληρης της ζώνης ανάμεσα στην Ακαδημίας και τη Σταδίου, καθώς και της οδού Πατησίων μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο, με κριτήριο την προτεραιότητα στον πεζό, την επέκταση του τραμ και την περιβαλλοντική ποιότητα του δημόσιου χώρου. Ένα έργο που απευθύνεται σε όλη την πόλη και τους επιβάτες των Μέσων Σταθερής Τροχιάς που συναντώνται στην Ομόνοια, το Σύνταγμα και το Μοναστηράκι.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου προβλέπεται και η επέκταση της γραμμής του τραμ μέχρι τα Ανω Πατήσια, η οποία θα διασυνδέσει τη γραμμή του ΗΣΑΠ και θα εξυπηρετήσει πολύ πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως τα Πατήσια και η Κυψέλη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου