Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Το Τραμ εξασφαλίζει την πρόσβαση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).



Το θέμα της προσβασιμότητας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απασχόλησε τους φορείς που συμμετείχαν στην 66η συνάντηση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνικού Δημοσίου (Ε.Σ.Ε.Ε.Δ.) με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Η  προσβασιμότητα με τα ΜΜΜ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναδείχθηκε ότι είναι ελλιπής και ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ κος Σκουμπούρης παρουσίασε κάποιες λύσεις με λεωφορεία που θα συνδέουν  το Σταθμό Μετρό ΣΥΓΓΡΟΥ/ΦΙΞ και το ΚΠΙΣΝ, καθώς και τροποποίηση άλλων γραμμών τα Σαββατοκύριακα για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες.

Επίσης θα φτιαχτεί και ένας χάρτης πρόσβασης για το ΚΠΙΣΝ των ΜΜΜ.
  

Από πλευράς του ΚΠΙΣΝ ζητήθηκε και η διεύρυνση του ωραρίου των ΜΜΜ διότι με την λειτουργία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το ιδιαίτερο ωράριο της που τελειώνει πολύ αργά το βραδύ και να υπάρχουν δρομολόγια για την επιστροφή του προσωπικού και του κοινού των παραστάσεων. 

Σήμερα η μόνη εξασφαλισμένη λύση της πρόσβαση των επισκεπτών του  ΚΠΙΣΝ είναι η γραμμή ΤΡΑΜ και ειδικά με την ολοκλήρωση της επέκτασης προς Πειραιά θα μπορεί κάποιος να πάει εύκολα και γρήγορα στο ΚΠΙΣΝ.

Τέλος η λύση που θα έλυνε το πρόβλημα και θα εξασφάλιζε γρήγορη πρόσβαση στο ΚΠΙΣΝ ήταν η πρόταση που είχε πέσει στο παρελθόν στο τραπέζι για την δημιουργία μίας Γραμμής Τραμ από το σταθμό Μετρό  ΣΥΓΓΡΟΥ/ΦΙΞ στο ΚΠΙΣΝ.

Αποφασίστηκε νέα συνάντηση των φορέων για να συζητηθούν οι προτάσεις και να εξεταστούν ειδικότερα τα προβλήματα  της πρόσβασης στο ΚΠΙΣΝ.  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου