Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Επέκταση Τραμ προς Πειραιά: Μάχη για να τελειώσουν τα έργα στο κέντρο, κριτική από το Δήμο.

Συνεχίζεται η μάχη με το χρόνο για το έργο της επέκτασης του Τραμ με μονή κυκλική γραμμή στο τμήμα Φάληρο-Πειραιάς-Φάληρο. Το τελευταίο διάστημα οι εργασίες έχουν ανεβάσει ρυθμούς και φαίνεται πως η πολύχρονη κατάληψη του κέντρου του Πειραιά να τελειώνει.

Σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πηγές του ypodomes.com τα έργα αυτή την εποχή εστιάζονται στην Βασιλέως Γεωργίου όπου δίδεται προτεραιότητα μιας και μιλάμε για τον κεντρικότερο δρόμο του κέντρου της πόλης.

Σε αυτό το τμήμα προχωρούν οι ανακατασκευές των πεζοδρομίων με την παράλληλη τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων όπου αυτό είναι εφικτό στο τμήμα από την Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι την Αλκιβιάδου. Παράλληλα συνεχίζεται και η αρχαιολογική ανασκαφή και το στρώσιμο των γραμμών.

Ταυτόχρονα θα εφαρμοστούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο οι νέες κυκλοφοριακές μελέτες για το τμήμα από την Ηρώων Πολυτεχνείου και μέχρι το ύψος της Αγίας Τριάδας. Οι μελέτες έχουν εγκριθεί και αναμένεται και η αστυνομική απόφαση για την εφαρμογή τους.

Στην περιοχή της Αγίας Τριάδας έχουμε μικρή καθυστέρηση στην επίχωση λόγω των βροχοπτώσεων καθώς υπήρξε ανάγκη άντλησης των υδάτων. Τώρα έχει ξεκινήσει και πάλι η προεργασία για την επίχωση των αρχαιοτήτων και υπολογίζεται πως πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες για το στρώσιμο των γραμμών που θα σημάνει το τέλος των έργων στην Εθνικής Αντιστάσεως.

Στόχος είναι να συνεχιστούν με ένταση οι εργασίες για να περάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα το κέντρο της πόλης, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η παρουσία εργοταξίων.
Στην Γρ.Λαμπράκη που κατά το ήμισυ έχουν ολοκληρωθεί τα έργα, παραμένουν σε εκκρεμότητα 4 οικοδομικά τετράγωνα΄. Στόχος της Αττικό Μετρό είναι η ολοκλήρωση τους μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα έργα αν και προχωρημένα έχουν μπροστά τους κρίσιμα χρονοδιαγράμματα καθώς υπολείπεται το τμήμα της Β.Γεωργίου από την Ηρ.Πολυτεχνείου μέχρι το τέρμα στην Ακτή Ποσειδώνος καθώς και η Ομηρίδου Σκυλίτση που είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση λόγω της στενότητας του δρόμου σε αρκετά σημεία.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
 
Κριτική στο έργο άσκησε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια ερωτήσεων στον απολογισμό των 2 ετών της Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα ο κος Μώραλης για το θέμα των έργων του Τραμ είπε:
«Όσον αφορά το Τραμ, για να είμαι ειλικρινής. Το Τραμ ΑΕ, η Μετρό ΑΕ, άλλαξε η διοίκηση πριν από μερικούς μήνες. Ό,τι χρονοδιάγραμμα μας έχει δοθεί δεν έχει επιβεβαιωθεί. Αυτό που έχω πάντως τελευταία είναι ότι τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο θα απελευθερωθεί η πόλη, το κέντρο. Άρα, μιλάμε για Λαμπράκη, Γεωργίου, Εθνικής Αντιστάσεως και θα παραμείνουν τα έργα στην Ομηρίδου Σκυλίτση να εκκρεμούν.
Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που έχουμε πάρει πριν περίπου 15 με 20 ημέρες. Βεβαίως, που υπεραμύνεται και ίσως να έχει και ένα δίκιο η Μετρό Τραμ ΑΕ. Δεν είχε γίνει – και είναι αποδεκτό και από τους ίδιους – μια σωστή μελέτη, δεν γνωρίζουν εκεί που τρυπάνε τι θα βρούνε, αρχαία κλπ και τι καθυστέρηση μπορεί να υπάρχει και άρα δεν μπορούν να έχουν απολύτως σαφές χρονοδιάγραμμα. Αλλά, επαναλαμβάνω ότι η αστοχία στους χρόνους είναι εντυπωσιακή. Αν επιβεβαιωθούν θα είμαστε σε καθυστέρηση δύο ετών όχι για την ολοκλήρωση, αλλά για το κέντρο της πόλης. Για την ολοκλήρωση μιλάμε για Φθινόπωρο του 2017. Αλλά εν πάση περιπτώσει, αν απελευθερωθεί, επαναλαμβάνω, Λαμπράκη, Γεωργίου και Εθνικής Αντιστάσεως θα μπορέσει η πόλη να «ανασάνει».

ΠΗΓΗ:Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου