Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο τύπου σωματείων ΣΤΑ.ΣΥ. για τους "κυνηγούς κεφαλών"

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η.Σ.Α.Π.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ. (Σ.Η.Ε.Κ.)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                 
                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο άδικος θάνατος ενός 18 χρόνου κατά τη διάρκεια ελέγχου σε όχημα τρόλεϊ τον περασμένο Αύγουστο ανέδειξε, με τον πλέον τραγικό τρόπο, την εντελώς λάθος μέθοδο ελέγχου εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Mεταφοράς.

Παρά τις επισημάνεις και τις καταγγελίες των Συνδικαλιστικών μας Οργανώσεων , για τον λανθασμένο τρόπο εκτέλεσης του έργου του ελέγχου των εισιτηρίων και οι αναγκαίες ενέργειες που επιβάλλεται να γίνουν από τις Εταιρείες ώστε να αλλάξει η διαδικασία ελέγχου όχι μόνο δεν ελήφθησαν υπ΄ όψιν από τον ΟΑΣΑ/ ΟΣΥ- ΣΤΑΣΥ, αλλά προχώρησαν στην θεσμοθέτησή του. Ο έλεγχος καταβολής κομίστρου στα Μέσα Μαζικής Mεταφοράς πρέπει να γίνεται οργανωμένα, από προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο, το οποίο θα αμείβεται όπως όλο το υπόλοιπο προσωπικό, σύμφωνα με τους Νόμους και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας .

 Είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά την κατηγορηματική αντίθεσή μας με τον «θεσμό»- πλέον- των κυνηγών κεφαλών.

 Είμαστε εντελώς αντίθετοι με την μετατροπή του έργου σε «εργολαβία» και μάλιστα από προσωπικό με σχέση εργασίας με τις Εταιρίες όπως είμαστε αντίθετοι και με την παροχή «εργολαβίας» σε τρίτους για την ευαίσθητη αυτή εργασία του ελέγχου κομίστρου.

 Σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε να γίνουν οι εργαζόμενοι αλλά και οι Εταιρίες δυνάμεις καταστολής και επιβολής ακραίων τρόπων επιβολής εξοντωτικών προστίμων, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών .

Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΑΣΑ να επανεξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και τραγικά γεγονότα που μέχρι και σήμερα συμβαίνουν.
                                 
                                                   Οι Διοικήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου