Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η.Σ.Α.Π.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ. (Σ.Η.Ε.Κ.)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                                                                                  
                                                                                                                                      3/02/2014

                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Νόμος 3920/11 άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία εταιρειών συγκοινωνιακού έργου, άκρατου «τεχνοκρατισμού», επιβολής διευθυντικού δικαιώματος, αδιαφάνειας, ρουσφετιού και διατήρησης των πελατειακών σχέσεων. Ο Εταιρείες, χάνουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα τους. Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου νόμου σήμερα αλλά και κάθε μέρα που περνάει γίνονται όλο και περισσότερο πιο ορατά και αναδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Αποκορύφωμα αυτής της κυβερνητικής επιλογής είναι η ανάδειξη ανθρώπων, ανεπαρκών και με μηδενική εμπειρία στο έργο που αναλαμβάνουν, με ταυτόχρονη υποβάθμιση και απαξίωση καταξιωμένων στελεχών, με εμπειρία και τεράστιο έργο τα προηγούμενα χρόνια πριν αλλά και μετά την συγχώνευση των εταιρειών στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ. Όταν καταξιωμένα στελέχη της Εταιρείας απαξιώνονται και παραγκωνίζονται με τέτοιες διαδικασίες, οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι η απαξίωση και η υποβάθμιση είναι δεδομένη και γι’ αυτούς, εφόσον δεν ανήκουν στον στενό κύκλο κάποιων «αρεστών» στα κυβερνητικά στελέχη.

Είναι προφανές ότι η στελέχωση της νέας Εταιρείας πρέπει να γίνει μέσα και από την ανανέωση των υψηλόβαθμων στελεχών. Όμως, καρατομώντας διευθυντικά στελέχη, με προσφορά και εμπειρία και αντικαθιστώντας τα με ανερχόμενους «αστέρες», με επιβολή του διευθυντικού δικαιώματος, όπου και αυτό ακόμα υποβάλλεται από κυβερνητικές εντολές ή ακόμα και από πρωθυπουργικές εντολές, δεν προάγεται η αξιοκρατία, η αμεροληψία, η εμπιστοσύνη των εργαζόμενων προς τη διοίκηση. Αντίθετα, κυριαρχούν οι πελατειακές σχέσεις, το ρουσφέτι και η αδιαφάνεια.

Όλα αυτά έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες και δε βοηθούν στην αναπτυξιακή πορεία της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ. Οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία απαιτούν οι δημόσιοι οργανισμοί να διοικούνται και να διευθύνονται από καταξιωμένα στελέχη, με δείγματα γραφής, που έχουν επιλεγεί με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια. Δυστυχώς, οι πρακτικές του παρελθόντος, που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή, συνεχίζονται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Τα Σωματεία Εργαζομένων καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις επιλογές της διοίκησης της Εταιρείας και την καλούμε να αποκαταστήσει τη διαφανή και αξιοκρατική επιλογή στελεχών κλείνοντας τα «αυτιά» σε όσους επιδιώκουν να επηρεάζουν τις αποφάσεις της.


                                                                  Οι Διοικήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου