Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Υπογραφή προγραμματικής συνεργασίας μεταξύ ΕΑΒ και ΣΤΑ.ΣΥ.

Την μεταξύ τους ανάπτυξη συνεργασίας συζήτησαν η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ) και οι Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ) σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε , την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

Την αντιπροσωπεία της ΣΤΑΣΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Σταύρο Στεφόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γεώργιο Θωμόπουλο, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΒ κ. Ζαχαρίας Γκίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γεώργιος Μαζαράκος, ο Αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Παπασπύρος και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής εξετάσθηκε η πρόοδος εργασιών ήδη αναληφθέντων έργων και συζητήθηκαν συγκεκριμένα πεδία και μέθοδοι για την περαιτέρω ανάπτυξη των μεταξύ των δύο εταιρειών επιχειρηματικών σχέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη σχετικό Συμφωνητικό Προγραμματικής Συνεργασίας με στόχο την προώθηση συνεργειών προς αμοιβαία αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων των δύο εταιρειών και ειδικότερα σε ζητήματα ανταλλαγής υψηλής τεχνολογίας, εκπαίδευσης πιστοποίησης προσωπικού, επισκευή-κατασκευή ηλεκτρονικού εξοπλισμού, συγκολλήσεων, αναγομώσεων αξόνων, διακρίβωσης οργάνων, μετρήσεων φυσικών μεγεθών και κατασκευή ειδικών εξαρτημάτων και ανταλλακτικών.

Μια συμφωνία που θα βρει άμεση εφαρμογή κυρίως στη συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού της ΣΤΑ.ΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ).


Η συμφωνία αυτή αποτελεί πρότυπο και οδηγό της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ εταιρειών του Δημόσιου τομέα και συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη των ιδίων και της εθνικής οικονομίας γενικότερα μέσα από την αξιοποίηση του βιομηχανικού δυναμικού της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου