Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Τελευταία Νέα για τον συρμό του τραμ που εκτροχιάστηκε στο προάστιο Κρόιντον, του Λονδίνου.





Στο προάστιο Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο το πρωί της Τετάρτης 9/11/2016 σημειώθηκε πολύνεκρο δυστύχημα εξαιτίας του εκτροχιασμού ενός τραμ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της βρετανικής αστυνομίας έξι άνδρες και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από πενήντα είναι οι τραυματίες,  ενώ οκτώ  είναι κρίσιμη κατάσταση, αυξάνοντας τους φόβους ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.


Μαρτυρίες επιζώντων στην  βρετανική αστυνομία και στα βρετανικά ΜΜΕ, δηλώνουν ότι έζησαν σκηνές φρίκης,  επιβάτες εκσφενδονιστήκαν και έσπασαν τα τζάμια του τραμ .

Ένας επιβάτης που έπαιρνε το τραμ κάθε μέρα την ίδια ώρα, δήλωσε ότι  το τραμ δεν επιβράδυνε στο σύνηθες σημείο του, όταν βγαίνει από μια σήραγγα μεταξύ του Πάρκου Lloyd και Sandilands

 
Στην  επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης.





Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το τραμ είναι γενικά ένα εξαιρετικό ασφαλές μέσο και τα περισσότερα ατυχήματα που συνέβαιναν είχαν εμπλοκή με  οχήματα ή πεζούς. Για το συγκεκριμένο περιστατικό δήλωσαν ότι  το είδος του ατυχήματος είναι εξαιρετικά σπάνιο, και από τις πρώτες ενδείξεις το τραμ είχε σημαντικά μεγαλύτερη ταχύτητα από ό, τι επιτρέπεται στην στροφή, η οποία έχει ένα όριο 20 χλμ/ώρα. 


Ο οδηγός του τραμ, συνελήφθη με την υποψία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, με τους αξιωματικούς να διερευνούν κατά πόσον αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

ΠΗΓΗ – ΦΩΤΟ : The guardian, mirror, dailymail, bbc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου