Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Καταγγελία εργαζομένων ΗΣΑΠ: Γίνονται προσλήψεις 200 ελεγκτών με 450 ευρώ

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ εξέφρασε την αντίθετή της στον τρόπο, αλλά και στις αμοιβές που δίνονται, από τον ΟΑΣΑ και την ΣΤΑΣΥ, σε 200 ανέργους του ΟΑΕΔ που θα χρησιμοποιηθούν ως ελεγκτές κομίστρου.
  
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας έστω ένα μέρος των μεγάλων αναγκών σε προσωπικό που υπάρχουν στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ επιλέγει να τις καλύψει, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, προσλαμβάνοντας μόνο για 5 μήνες 200 άτομα για την θέση των ελεγκτών κομίστρου, με καθαρές αποδοχές της τάξης των 450 ευρώ το μήνα.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί με αυτό τον τρόπο ούτε να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, αλλά ούτε να προσφέρει πραγματική δουλειά σε ανέργους.
Το μόνο, που θέλει είναι να κρατήσει κάποιους εργαζόμενους σε ομηρεία μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου, δίνοντας τους αντί για μισθό ένα…. φιλοδώρημα. Η μαυρογιαλουρίστικη αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Ωστόσο, με αυτό τον τρόπο αποκαλύπτονται ξεκάθαρα οι συνέπειες της φτωχοποίησης της κοινωνίας, που ακολουθούν με συνέπεια οι μνημονιακές κυβέρνησης, και της διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, που μετατρέπουν όλους τους εργαζόμενους σε απασχολήσιμους με μισθούς πείνας. Όμως, ως εδώ!
Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ έχει πολλές φορές επισημάνει τις δραματικές ανάγκες της Εταιρείας. Πάντως, για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ χρειάζονται προσλήψεις με τακτικό προσωπικό, το οποίο θα αμείβεται με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θα έχει συγκροτημένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Η Ένωση θα συνεχίσει αταλάντευτα να διεκδικεί να γίνουν προσλήψεις, που θα προσφέρουν πραγματική δουλειά σε ανέργους και θα βοηθούν ουσιαστικά στην ομαλοποίηση της λειτουργίας της Εταιρείας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου