Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Με μοντέλο «Ελ.Βενιζέλος» η νέα γραμμή 4 του Μετρό.

Τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή της γραμμής 4 των Μητροπολιτικών Σιδηροδρόμων των Αθηνών προκρίνει πλέον το υπουργείο Υποδομών ελλείψει πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα κοινοτικά κονδύλια. Μάλιστα ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεξεργάζεται λίστα μεγάλων υποδομών που μπορούν να κατασκευαστούν με ιδιωτικά κεφάλαια.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος, η Αττικό Μετρό εισηγείται στο υπουργείο Υποδομών την παραχώρηση όλου του συστήματος σταθερής τροχιάς της πρωτεύουσας γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό και το τραμ σε ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι θα λειτουργήσουν για κάμποσα χρόνια τα τρένα της πόλης, με αντάλλαγμα την ανάληψη των δανείων, τη συγχρηματοδότηση και την κατασκευή της γραμμής 4 Περισσός -Λυκόβρυση, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 3,3 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, καθότι λεφτά για τις επεκτάσεις των γραμμών 1 και 2 δεν υπάρχουν, διερευνάται η δυνατότητα ένταξης του συγκεκριμένου «πακέτου» στην παραχώρηση της γραμμής 4. Αν γίνει αυτό, θα μιλάμε για ένα «μπουκέτο» έργων που ενδέχεται να προσεγγίσει τα 4 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου