Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ξεκινάει η Β΄ φάση των μονοδρομήσεων στον Πειραιά

Ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος δηλώνει πως ο Πειραιάς θα δεχθεί μια πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή ανακούφιση, ενώ το «Λιμάνι της Αγωνίας» και ο Θ. Δρίτσας διαπιστώνουν σημαντικές αδυναμίες και προβλήματα.

Η δεύτερη φάση των μονοδρομήσεων στον Πειραιά ξεκινά την Κυριακή 16 Μαρτίου, η οποία περιλαμβάνει μονοδρομήσεις κυρίων δρόμων στην Α΄ και Β΄ Δημοτική Κοινότητα.
Η πρώτη φάση εφαρμόστηκε στις 23 Φεβρουαρίου και προκάλεσε την αντίδραση της δημοτικής παράταξης «Το Λιμάνι της Αγωνίας» και του υποψηφίου δημάρχου της πόλης Θοδωρή Δρίτσα. Ο τελευταίος μάλιστα σήμερα (Πέμπτη) έστειλε επιστολή στον δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μιχαλολιάκο, με την οποία του ζητά να ανασταλεί προσωρινά η επέκταση των μονοδρομήσεων στο Α΄ Διαμέρισμα(Χατζηκυριάκειο, Πειραϊκή και Ζέα) έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση και αφού εξασφαλισθούν αμέσως (κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί από 15ημερου) όλα τα απαραίτητα για την διόρθωση των αστοχιών.
Το «Λιμάνι της Αγωνίας» και ο Θ. Δρίτσας υποστηρίζουν ότι το έργο εφαρμόστηκε σε ακατάλληλο χρόνο με την πόλη εν πλήρη λειτουργία και όχι σε περίοδο διακοπών, ότι ολόκληρες γειτονιές έχουν αποκλειστεί αδικαιολόγητα και σημαντικές αρτηρίες της πόλης έχουν χάσει τη λειτουργικότητά τους, αλλά κυρίως ότι δεν υπάρχει μελετητική ομάδα να αναλάβει τις διορθώσεις, η δε τροχαία του Πειραιά αδυνατεί να σηκώσει λόγω έλλειψης προσωπικού το βάρος της συστηματικής επιτήρησης της εφαρμογής του μέτρου.
Σήμερα (Πέμπτη) ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος με αφορμή την εφαρμογή της Β΄ Φάσης του έργου δήλωσε ότι με την ολοκλήρωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ο Πειραιάς θα δεχθεί μια πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή ανακούφιση. Το 40% τουλάχιστον του χρόνου που χρειαζόταν το αυτοκίνητο να διανύσει μια διαδρομή στο κέντρο, θα το έχουμε κερδίσει. Η ελεγχόμενη στάθμευση, η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ και της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση, το ΜΕΤΡΟ, το ΤΡΑΜ, τα υπόγεια παρκινγκ είναι τα έργα που θ” ακολουθήσουν και τα οποία, οπως υποστηρίζει ο Β.Μιχαλολιάκος, θ” αλλάξουν ριζικά τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης.
Οι μονοδρομήσεις της Β Φάσης στην Α και Β Δημοτική Κοινότητα:
  • 2ας Μεραρχίας με φορά από Ακτή Μιαούλη προς Ακτή Μουτσοπούλου (από Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι Πραξιτέλους).
  • Επέκταση της μονοδρόμησης της Ηρώων Πολυτεχνείου με φορά εισόδου προς Πειραιά και κατεύθυνση το Χατζηκυριάκειο (από 2ας Μεραρχίας έως Σαχτούρη).
  • Χατζηκυριακού με φορά εισόδου προς Πειραιά (από Σαχτούρη έως Κλεισόβης).
  • Επέκταση στις οδούς Γεωργίου Θεοτόκη, Ακτή Θεμιστοκλέους και Ακτή Μουτσοπούλου μέχρι την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.
  • Αντιστροφή Φοράς των Υφισταμένων Μονοδρόμων της Β΄Δημοτικής Κοινότητας:
  • Ευρυπίδου με κατεύθυνση προς Τσαμαδού και
  • Καραϊσκου με φορά προς Καραολή και Δημητρίου (από Τσαμαδού έως Καραολή και Δημητρίου).
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία για τις μονοδρομήσεις και τις άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Πειραιά στο τηλέφωνο 1561 και στο www.pireasnet.gr ή στην Αττικό Μετρό ΑΕ, Υπηρεσία Επικοινωνίας (τηλ.: 2106792300, 2106792032, 2106792036, 2106792082 fax: 210-6792093, e-mail: info@ametro.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου